Outplacement

Durf te kiezen!

Hoe vervelend het ook is om je baan te verliezen het biedt ook de kans om volledig op jezelf de focussen. Waar kom ik het beste tot mijn recht en welke rol of functie past het beste bij mijn kennis, ervaring en wensen? Eigenlijk is het een reset.

Samen met jouw vaste outplacement coach ga je een traject in van minimaal 3 maanden op zoek naar een nieuwe passende baan. 

(Dreigend) Ontslag

Het kan ons allemaal gebeuren dat je in een situatie komt waarbij je je baan verliest en je op zoek moet naar een nieuwe baan. Of het nu komt door een conflict op je werk, een reorganisatie, een verschil van inzicht of vanwege een veranderende koers van de organisatie; de uitkomst is hetzelfde maar je vertrekpunt is anders. Zag je het al maanden aankomen of ben je met stomheid geslagen? Precies dat maakt maatwerk en betrokken ervaren outplacement coaches zo belangrijk. Inzoomen op jouw specifieke situatie en aansluiten bij datgene wat jij nodig hebt, maakt een outplacement traject bij Coach Hero zo doeltreffend.

transitievergoeding

Transitievergoeding

Vaak heb je bij (dreigend) ontslag recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding kun je gebruiken om het traject te financieren. Je bent dan vrij om een bureau te kiezen dat bij je past.

Daarnaast kan je recht hebben op een transitievergoeding als je zelf de arbeidscontract opzegt in verband met ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van je werkgever. Onderzoek goed wat jouw mogelijkheden zijn. Voor meer informatie of de hoogte van jouw transitievergoeding klik hier.

Outplacement in een vaststellings-overeenkomst

Wanneer je met wederzijds goedvinden ontslag krijgt noem je dat ook wel een vaststellingsovereenkomst (VSO). Bij ontslag middels een VSO kan in de overeenkomst een budget worden opgenomen voor outplacement. Het initiatief om een outplacement traject op te nemen in de vaststellingsovereenkomst kan van je werkgever komen, maar je kunt er ook zelf om vragen.
Outplacement

Durf jij de sprong te wagen? Coach Hero is gericht op het ondersteunen van individuen of organisaties die willen groeien of zich (verder) willen ontwikkelen.