Overgang

Durf taboes te doorbreken!

Het zal jullie niet ontgaan zijn. De laatste tijd is er steeds meer aandacht over de overgang en dat is maar goed ook.

Het aantal werkende vrouwen tussen de veertig en zestig jaar bedraagt in Nederland nu zo’n 1,8 miljoen. Het gros van hen werkt in de zorg en het onderwijs, sectoren die kampen met ernstige personeelstekorten en hoge werkdruk. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berichtte afgelopen mei dat overgangsklachten bij 173.000 vrouwen vorig jaar van invloed waren op het werk (dit is ruim de helft van alle werkende vrouwen in de overgang).

Van alle vrouwen in de overgang heeft 20% geen klachten. Van de overige 80% heeft één derde echt ernstige, hinderlijke klachten. Ook als je milde klachten ervaart kan het toch zijn dat deze klachten je aardig uit balans halen in zowel je werk als in je privé leven. Dat is een serieus probleem op een historisch krappe arbeidsmarkt. Steeds meer werkgevers en vrouwen zelf hebben inmiddels door: hier moeten we wat mee.

Workshops

Om bewustwording en kennisoverdracht over de overgang toegankelijker te maken heeft Coach Hero een workshop ontwikkeld ‘vitaal door de overgang’ waar bewustwording en kennisdelen centraal staat. “Wat kan er op je af komen in deze levensfase en hoe kun je er zelf voor zorgen dat je duurzaam inzetbaar blijft?”

Deze workshop gaat verder dan alleen voorlichting. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen te delen en er is veel aandacht voor allerlei tips en verwijzingen naar eventuele verdere ondersteuning bij ‘ernstige’ klachten. De workshop is bedoelt voor maximaal 15 medewerkers om zo de openheid en veiligheid te waarborgen.

Wat levert deelname op voor de vrouw:

Herkenning – erkenning – informatie – actie

overgang-vrouw
coaching 45 plus

Coaching 45 plus

Wij bieden ook coaching aan voor vrouwen van 45 plus die vastlopen in hun werk of privé leven en last hebben van vage klachten of klachten die lijken op overspanningsklachten of burn-out klachten.

De meeste vrouwen die wij tegenkomen tijdens onze workshops of coaching beseffen vaak niet dat de overgang zo’n grote rol in hun leven kan spelen. Want als je weinig last van opvliegers hebt dan valt het wel mee toch met die overgang?

Helaas beseffen vrouwen te weinig dat de overgang uit meer dan opvliegers bestaat en hun moeheid, slechter slapen, gewrichtsklachten, somberheid of verminderde energie wel eens met de overgang te maken kunnen hebben. Dan is het fijn om met een ervaren coach in gesprek te gaan om weer grip te krijgen op deze fase in je leven. Er bestaat helaas geen wondermiddel maar er zijn echt mogelijkheden om je klachten zowel fysiek als mentaal te verbeteren en zo weer meer energie, zelfvertrouwen en plezier te ervaren.

Durf jij de sprong te wagen? Coach Hero is gericht op het ondersteunen van individuen of organisaties die willen groeien of zich (verder) willen ontwikkelen.