Outplacement coaching

1. Vaste outplacement coach

2. Volledig op maat

3. Professioneel testinstrumentarium

Vergroot je kansen

Hoe vervelend het ook is om je baan te verliezen het biedt ook de kans om volledig op jezelf de focussen. Waar kom ik het beste tot mijn recht en welke rol of functie past het beste bij mijn kennis, ervaring en wensen? Eigenlijk is het een reset.

Samen met jouw vaste outplacement coach ga je een traject in van minimaal 3 maanden op zoek naar een nieuwe passende baan. Veel voorkomende fases van het traject zijn:

1. Kennismaking

We starten altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek is bedoelt om de juiste inventarisatie te maken van jouw wensen en mogelijkheden. Het kennismakingsgesprek is tevens bedoeld om kennis te maken met jouw persoonlijke outplacement coach die gedurende het gehele traject jouw vaste aanspreekpunt is.

2. Persoonlijk profiel

In deze fase word je (meer) bewust gemaakt van je eigen kracht, mogelijkheden en kwaliteiten. Een leuke baan begint immers bij jezelf! Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden? Die vragen komen aan bod tijdens gesprekken met de outplacement coach en het maken van opdrachten. Tijdens het zelfonderzoek kan er ook gebruik worden gemaakt van (loopbaan)testen.

3. Solliciteren

Daarna staat het solliciteren en benaderen van werkgevers centraal. Jouw coach informeert je over de arbeidsmarkt, het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een CV en het voeren van sollicitatiegesprekken volgens de laatste trends. Ook leert hij je effectief netwerken en gebruikmaken van sociale media zoals LinkedIn. Onze vaste outplacement coach zorgt tijdens het sollicitatieproces voor sturing en ondersteuning.

4. Banenjacht

Voor de banenjacht maakt je kennis met diverse vacaturezoekmachines die beschikbaar zijn en/of Werving en Selectie bureaus die interessant zijn om mee in contact te komen. Jouw outplacement coach helpt daarbij met het beoordelen van vacatures, jobhunting, vinden van ‘verborgen vacatures’ (zonder openbare publicatie) en het benaderen van werkgevers die passen bij het eigen zoekprofiel.

(Dreigend) Ontslag

Het kan ons allemaal gebeuren dat je in een situatie komt waarbij je je baan verliest en je op zoek moet naar een nieuwe baan. Of het nu komt door een conflict op je werk, een reorganisatie, een verschil van inzicht of vanwege een veranderende koers van de organisatie; de uitkomst is hetzelfde maar je vertrekpunt is anders. Zag je het al maanden aankomen of ben je met stomheid geslagen? Precies dat maakt maatwerk en betrokken ervaren outplacement coaches zo belangrijk. Inzoomen op jouw specifieke situatie en aansluiten bij datgene wat jij nodig hebt, maakt een outplacement traject bij Coach Hero zo doeltreffend.

Transitievergoeding

Vaak heb je bij (dreigend) ontslag recht op een transitievergoeding. Deze vergoeding kun je gebruiken om het traject te financieren. Je bent dan vrij om een bureau te kiezen dat bij je past.

Daarnaast kan je recht hebben op een transitievergoeding als je zelf de arbeidscontract opzegt in verband met ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van je werkgever. Onderzoek goed wat jouw mogelijkheden zijn. Voor meer informatie of de hoogte van jouw transitievergoeding klik hier.

Outplacement in een vaststellingsovereenkomst

Wanneer je met wederzijds goedvinden ontslag krijgt noem je dat ook wel een vaststellingsovereenkomst (VSO). Bij ontslag middels een VSO kan in de overeenkomst een budget worden opgenomen voor outplacement. Het initiatief om een outplacement traject op te nemen in de vaststellingsovereenkomst kan van je werkgever komen, maar je kunt er ook zelf om vragen. 

Neem direct contact op met onze adviseur

Wil jij weten welke coach het beste bij jou past? Onze adviseur, helpt je graag verder! 

Bel: 023-5299453

Mensenwerk is maatwerk

Kies je voor Coach Hero? Dan kun je rekenen op één van onze ervaren gecertificeerde loopbaancoaches voor ondersteuning op maat. Dat betekent dat jouw traject volledig wordt afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en mogelijkheden. En wij? Wij zorgen dat we op de hoogte zijn en blijven van de steeds veranderende arbeidsmarkt, de laatste sollicitatietechnieken en trends op het gebied van profileren.

Hoe wij werken

Onze coaches werken door middel van blended coaching. Dit betekent het “blenden” mixen van het gebruik van on- en offline communicatievormen: face-to-face gesprekken, geschreven dialoog (online), telefoon- en/of videogesprekken en instant messaging. Deze vorm is de laatste jaren steeds populairder geworden en biedt zowel de coach als de coachee veel flexibiliteit. Je hoeft dus je coachsessies niet te beperken tot de reguliere live gesprekken. Doordat wij allerlei vormen aanbieden sluiten we beter aan op jouw behoefte.

Waarom blended coaching?

Doordat wij verschillende communicatiemethoden hanteren, kunnen wij heel snel schakelen en snel contact met jou leggen. Wanneer jij snel wil overleggen is een telefoongesprek zo gepleegd. Jij combineert de diverse opdrachten en het zoeken naar een baan met coaching op de momenten dat dit écht nodig is. 

Omdat het effectiever is want alles is maatwerk! Doordat wij de activiteiten geheel afstemmen op jouw behoeftes. Daardoor is het persoonlijk en levert het meer resultaten op. 

Meer weten?

Dreig jij jouw baan te verliezen? Of ben je op zoek naar een outplacement coach? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen kunnen onderzoeken op welke manier Coach Hero jou kan helpen.